Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada kakaowo-owocowa"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł.
Jaja wybijamy do miski i miksujemy razem z 75 g cukru i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie sztywna, dodajemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na płaską blachę o wymiarach 32x39 cm wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy. Pieczemy ok. 10 minut w 200oC. Biszkopt przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem i zwijamy od dłuższego boku. Zostawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, mieszamy. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę, jogurt i delikatnie łączymy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Truskawki kroimy na drobne kawałki, dodajemy do schłodzonego kremu, mieszamy. Biszkopt rozwijamy, wykładamy na niego masę śmietanową z truskawkami i znów go zwijamy. Ciasto wkładamy do lodówki na 2–3 godziny. Podajemy schłodzone.
Wartość odżywcza porcji 230 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia