Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada ryżowa ze szpinakiem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, sparz w osolonym wrzątku, po czym schłodź w zimnej wodzie.
Na rozgrzanej patelni, na dwóch łyżkach masła, zeszklij cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, a potem zalej całość dwiema szklankami wody i dopraw solą. Gotuj, aż ryż pochłonie cały płyn. Mieszaj, by nie przywarły.
Foremkę wyłóż folią, a następnie odsączonymi liśćmi szpinaku.
Do schłodzonego ryżu dodaj pokrojone pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Wymieszaną masę przełóż do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej (gorącej wody w większej foremce) i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 5. Danie udekoruj kiełkami i pomidorkami.
Czas: 50 min, 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV