Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada ryżowa ze szpinakiem"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, sparz w osolonym wrzątku, po czym schłodź w zimnej wodzie.
Na rozgrzanej patelni, na dwóch łyżkach masła, zeszklij cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, a potem zalej całość dwiema szklankami wody i dopraw solą. Gotuj, aż ryż pochłonie cały płyn. Mieszaj, by nie przywarły.
Foremkę wyłóż folią, a następnie odsączonymi liśćmi szpinaku.
Do schłodzonego ryżu dodaj pokrojone pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Wymieszaną masę przełóż do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej (gorącej wody w większej foremce) i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 5. Danie udekoruj kiełkami i pomidorkami.
Czas: 50 min, 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV