Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z farszem serowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Ciasto: szpinak rozmroź, odparuj z nadmiaru wody. Dodaj posiekany czosnek, przypraw. Przestudź. Dodaj żółtka, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, mieszając, dodawaj do szpinaku. Masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (24 na 30 cm). Piecz ok. 15 minut w temp. 160°C. Zwiń, ostudź.
Farsz: masło utrzyj, dodając serek topiony. Dodaj pokrojone w kostkę jajko i ogórki, kukurydzę i groszek, przypraw. Farsz rozłóż na cieście, zwiń. Schłodź.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł
Lekka przekąska, której nigdy nie powstydzimy się przed wymagającymi gośćmi. Przepis przysłała Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Chwila dla Ciebie