Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, warta wypróbowania. Przepis zaczerpniety z bloga o wypiekach.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34494
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34494
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Składniki
Biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo mąkę, ocet, kawę rozpuszczoną w 3 łyżkach wrzątku, na końcu pianę z białek, delikatnie wymieszać. Blachę najlepiej kwadratową (ja użyłam 30x35) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt, piec krótko ok. 10 min. Zaraz po upieczeniu wyjąć biszkopt z blachy, wysypać czystą ściereczkę cukrem waniliowym i wyłożyć biszkopt spodem do góry. Zdjąć papier, zwinąć w roladę.
Przygotować masę: śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier oraz serek, na końcu kawę rozpuszczoną w 1,5 łyżki wrzątku, ostudzoną oraz likier. Jeśli masa jest zbyt rzadka włożyć na 0,5 godz. do lodówki. Biszkopt odwinąć wyłożyć masę, zostawiając odrobinę do dekoracji. Zwinąć roladę, udekorować pozostałą masą i płatkami migdałowymi.