Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z galaretką"
Piernik parzony na sztucznym miodzie. Tańsza alternatywa dla tego upieczoneg...
Odsłon: 2615
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 92
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1515
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 92
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1515
Składniki
Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, wylej na płaski talerz wyłożony folią spożywczą. Odstaw, by stężała. Zamiast jednej możesz użyć 3 kolorowych galaretek, ciasteczka będą bardziej dekoracyjne.
Wiórki kokosowe zalej 10 łyżkami gorącego mleka, odstaw, by nasiąkły. Ostudź. Zagotuj z cukrem 2 szklanki mleka, wsyp pokruszone herbatniki. Zdejmij naczynie z ognia i wymieszaj. Masą posmaruj 4 wafle.
Utrzyj masło z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj namoczone wiórki. Kremem posmaruj wafle. Galaretkę pokrój w grubsze paski. Taki pasek ułóż na początku wafla, odetnij kawałek i zwiń w rulonik. Wstaw do lodówki na 2 godziny, pokrój na cienkie kawałki.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,60 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 17
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 116