Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z galaretką"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 378
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1810
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17531
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 378
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1810
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17531
Składniki
Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, wylej na płaski talerz wyłożony folią spożywczą. Odstaw, by stężała. Zamiast jednej możesz użyć 3 kolorowych galaretek, ciasteczka będą bardziej dekoracyjne.
Wiórki kokosowe zalej 10 łyżkami gorącego mleka, odstaw, by nasiąkły. Ostudź. Zagotuj z cukrem 2 szklanki mleka, wsyp pokruszone herbatniki. Zdejmij naczynie z ognia i wymieszaj. Masą posmaruj 4 wafle.
Utrzyj masło z cukrem pudrem. Stopniowo dodawaj namoczone wiórki. Kremem posmaruj wafle. Galaretkę pokrój w grubsze paski. Taki pasek ułóż na początku wafla, odetnij kawałek i zwiń w rulonik. Wstaw do lodówki na 2 godziny, pokrój na cienkie kawałki.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,60 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks