Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2438
Dodano: 23.05.2017
Odsłon: 934
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
jajka ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowym aż mocno zbieleją i zwiększą swoją objętość
dodaję mąkę przesianą przez sito po łyżce ciągle mieszając ale już na wolnych obrotach - można też łyżką
piekę w silikonowych foremkach do babeczek 20 min 170 stopni góra - dół
w czasie, gdy spody się pieką, robię krem - po prostu miksuję serek mascarpone z jogurtem naturalnym (bez żadnych dodatków)
upieczone i wystudzone (wystarczy 5 minut studzenia) spody smaruję konfiturą różaną
na to szprycuję kremowe zawijaski i posypuję suszonymi płatkami róż
Mamie wręczę ładnie zapakowane z przewiązaną różową wstążką i doczepioną różą :) - taki dodatek do prezentu i świątecznego obiadu :)
Aneks:
mąka orkiszowa jest bardziej wyrazista w smaku i ma gęstszą cięższą konsystencję niż napuszony pszenny biszkopt - jesli tak wyjdą, to tak ma być , to normalne :)
A przepis na trzcinowy cukier waniliowy domowym sposobem jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-trzcinowy-cukier-waniliowy-domowym-sposobem,126568,domowapiwniczka.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 23 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Przepysznie się prezentują :)0 Kto głosował? | Odpowiedz