Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo eleganckie. Proste i łatwe w przygotowaniu. Uwielbiane przez najmłodszych :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 207
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 207
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5cm i owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 15 minut.
KREM: 6 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki i gotowe :-)
SMACZNEGO!!!