Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo eleganckie. Proste i łatwe w przygotowaniu. Uwielbiane przez najmłodszych :-)
Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5cm i owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 15 minut.
KREM: 6 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki i gotowe :-)
SMACZNEGO!!!
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 37
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 165
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 51
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 37
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 165
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 51
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5cm i owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 15 minut.
KREM: 6 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki i gotowe :-)
SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 75
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 118