Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo eleganckie. Proste i łatwe w przygotowaniu. Uwielbiane przez najmłodszych :-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5cm i owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 15 minut.
KREM: 6 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki i gotowe :-)
SMACZNEGO!!!