Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka brokułowa"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Brokuły i groszek cukrowy oczyść, umyj. Brokuły podziel na różyczki. Gotuj ok. 7 minut w posolonej wodzie. Groszek cukrowy włóż do wrzątku z solą i odrobiną cukru. Gotuj ok. 5 minut.
Warzywa odcedź, osącz na sitku, odłóż do wystudzenia. Strączki groszku pokrój na kawałki. Seler naciowy oraz rzodkiewki oczyść, opłucz, potnij w cienkie plasterki. Liście kapusty opłucz, osusz, poszatkuj. Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni.
Warzywa wymieszaj w salaterce. Oprósz solą oraz pieprzem. Jogurt przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą. Sałatkę polej przygotowanym sosem. Posyp orzeszkami piniowymi.Źródło: Naj