Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka brzoskwiniowa z miętą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 265
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 84
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 265
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 84
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Składniki
Pokrój brzoskwinie i nektarynki w łódeczki i włóż do miski. Posyp połową cukru pudru i polej połową wina. Wymieszaj i odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wstaw owoce na 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Po ostygnięciu włóż je do lodówki.
Wlej pozostałą część wina do garnka i wsyp resztę cukru pudru. Całość zagotuj na małym ogniu i duś pod przykryciem ok. 10 minut. Podawaj owoce polane sosem, udekorowane listkami mięty. Możesz dodać gałkę lodów.Źródło: Olivia