Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka dla smakoszy"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Składniki
Brzoskwinie pokrój w cząstki. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój w grube plastry. Szynkę porwij w dłoniach. Sałatę i liście bazylii umyj, dodaj pomidory, brzoskwinie, oliwki i szynkę, wymieszaj.
Do małego słoiczka wlej wszystkie potrzebne do przygotowania sosu. Zakręć, energicznie potrząsaj, aż dobrze się połączą. Przed podaniem polej sałatkę sosem, posyp cienko krojonym parmezanem. Najlepiej smakuje ze świeżą wieloziarnistą bułką lub grzankami z serem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień