Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka multiwitaminka"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 199
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 199
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Cytrusy polej wrzątkiem, wytrzyj, obierz. Z cząstek wytnij fileciki miąższu, z pozostałości wyciśnij sok. Buraczki oraz oczyszczone rzodkiewki pokrój w bardzo cienkie plasterki. Roszponkę i rukolę opłucz, dokładnie osusz. Przygotowane rozłóż na 4 talerzach.
Sok z cytryny oraz sok wyciśnięty z pomarańczy i grejpfruta utrzyj z miodem oraz solą i pieprzem. Cienkim strumieniem wlej oliwę. Ubij na gęsty sos. Polej nim sałatki. Lekko całość przemieszaj.
Fetę drobniutko pokrusz. Sałatkę posyp serem. Oprósz solą oraz pieprzem i od razu podawaj. Najlepiej serwuj ją jako dodatek do pieczonego kurczaka.
na 4 porcje, : 15 min Porcja: 230 kcal, Cena porcji: ok. 3 zł</strong>Źródło: Naj