Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka ryżowa z pomarańczami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Mięso z indyka ugrillować i pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek osączyć. Pomarańcze obrać (z błon też) i podzielić na cząstki lub pokroić na plasterki.
Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolity sos.
Przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koperek wymieszać w dużej salaterce i zalać przygotowanym sosem.
Ponownie delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem.
ok. 45 minut
Do gotowania warto dodać szczyptę mieszanki curry i nieco mielonego suszonego imbiru – ryż nabierze orientalnego aromatu.Źródło: Twoje Imperium