Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowa na buraczkach"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Odcedź je, a kiedy przestygną, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości (około 40 minut), a następnie odcedź, ostudź i obierz. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach lub pokrój w kosteczkę. Obierz cebulę oraz jabłka. Cebulę drobno posiekaj, z jabłek wykrój gniazda nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce jarznowej. Ogórki pokrój w półtalarki. Groszek osącz z zalewy.
Utrzyj olej z octem, musztardą oraz kwaśną śmietaną. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Śledzie pokrój w paseczki. Przygotowane przełóż do miski. Polej sosem, wymieszaj.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety