Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z arbuzem i kurczakiem"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 60
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Ułóż na półmisku, przetykając zielone listki, czerwonymi.
Nektarynki wyszoruj pod bieżącą wodą i osusz. Pokrój na połówki, usuń pestkę. Połówki pokrój w plasterki.
Piersi kurczaka pokrój w plasterki.
Z arbuza wytnij kulki (specjalną łyżką).
Na sałacie układaj plastry mięsa, przekładając je plastrami nektarynek. Ułóż kulki arbuza. Odłóż do lodówki na kilkanaście minut.
W tym czasie przygotuj sos: majonez utrzyj z jogurtem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodaj dżem. Aksamitny sos dopraw solą, pieprzem i papryczką chili. Odstaw do lodówki na kilka minut. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Przełóż do salaterki i udekoruj bratkami.
Czas przygotowania: 30 minut, 150 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień