Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z awokado, orzechami i pomidorkami"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 4968
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 4968
Składniki
Roszponkę oraz pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Pomidorki przekrój na połówki. Awokado obierz, przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę. Miąższ owocu pokrój w długie paseczki i od razu skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Kozi ser pokrój w kostkę (zamiast koziego możesz użyć solanu, fety albo białego gęstego twarogu).
Na talerzach ułóż liście roszponki, kawałki awokado, połówki pomidorów. Na wierzchu rozłóż ser oraz posiekane orzechy włoskie. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i olejem (najlepiej małą trzepaczką). Przypraw solą i pieprzem, ewentualnie cukrem. Sosem polej warzywa.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień