Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z bakłażanem i mozzarellą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Bakłażana umyj, wytrzyj po czym pokrój na grube plastry. Posyp je solą z obu stron i odłóż na około pół godziny, by puściły sok. Zetrzyj go ręcznikiem kuchennym, a następnie potnij plastry w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dorzuć kawałki bakłażana i chwilę przesmaż. Dopraw pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny.
Rozłóż warzywa na pokrojonych w plastry pomidorach i mozzarelli. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Kurier TV