Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z bobu w tostach"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 74
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Kromki chleba tostowego okroić ze skórki i wyłożyć nimi szerokie filiżanki lub miseczki. Lekko skropić oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec, aż się zrumienią (zwykle trwa to 7-8 minut).
Ser pleśniowy pokruszyć lub (jeśli jest twardy) pokroić w drobną kostkę i wymieszać z ostudzonym bobem. Gotowe „naczynka” z chleba tostowego wyjąć z miseczek i przełożyć do nich bób z serem.
Zrobić sos: majonez doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do przystawki.
Aby bób zachował piękny, intensywnie zielony kolor, należy zaraz po ugotowaniu zalać go zimną wodą i wrzucić kilka kostek lodu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium