Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z chrupiącym boczkiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki ugotuj w koszulkach, gdy wystygną obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową pokrój na małe kawałki, ugotuj al dente i odłóż w ciepłe miejsce.
Boczek pokrój na kawałki i podsmaż na patelni. Gdy się zarumieni, zdejmij z gazu i odstaw.
W talerzu ułóż warstwę ziemniaków. Na nią wyłóż fasolkę. Na wierzch połóż jajko sadzone i kawałki boczku. Całość posyp posiekanymi ziołami i pieprzem.Źródło: Na żywo