Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cieciorką i suszonym pomidorem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Składniki
Cieciorkę przełożyć na sitko i pozostawić tak, aż ocieknie z zalewy. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek i drobno je posiekać. Czosnek obrać, drobniutko pokroić, wymieszać go z ciecierzycą, oliwą i rozmarynem. Następnie rozłożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Zapiekać około 15 minut.
W tym czasie komosę ryżową ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Migdały posiekać, zrumienić na suchej patelni. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Dymki oczyścić, pociąć na kawałeczki. Cieciorkę wyjąć z piekarnika, wymieszać z migdałami, suszonymi pomidorami i dymkami. Skropić octem winnym. Przyprawić pieprzem i solą. Sałatkę lekko przemieszać.Źródło: Życie na gorąco