Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z halloumi, granatem i pomarańczą"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4395
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2003
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4395
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34288
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2003
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Listki mięty opłucz, osusz i wyłóż na duży talerz.
Pomarańcze umyj w gorącej wodzie i obierz (nie wyrzucaj skórek). Podziel owoce na cząstki, zdejmij z nich błonki. Obierz melon, usuń z niego pestki, pokrój miąższ w cienkie plastry. Poukładaj kawałki owoców na listkach mięty.
Halloumi pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podsmaż na niej na rumiano plastry sera (po 2-3 minuty z każdej strony).
Na dressing wymieszaj resztę oliwy z sokiem z cytryny i miodem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Polej dressingiem sałatkę. Na wierzchu ułóż podsmażony ser halloumi. Posyp po wierzchu ziarenkami granatu. Część pozostałej skórki pomarańczowej oczyść z białej błonki. Pokrój w cieniutkie paseczki i udekoruj nimi sałatkę. Podawaj z chrupiącą bagietką.
Melon możesz zastąpić gruszką (najlepsza będzie konferencja), a halloumi niewędzonym oscypkiem (ma łagodniejszy w smak).Źródło: Olivia