Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z opiekanymi kąskami indyka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Mięso potnij na niewielkie kawałki. Dynię potnij w kostkę. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz włóż mięso oraz dynię, usmaż na rumiano. Zdejmij, odstaw do wystudzenia.
2. Pomidorki umyj, osusz, podziel na połówki lub ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Liście sałat opłucz, osusz.
Fasolkę przełóż na sitko, poczekaj, aż ocieknie z zalewy. W tym czasie zrób sos: sok z cytryny utrzyj ze szczyptą soli, pieprzu oraz cukru. Dolej oliwę. Dodaj miód. Ubij trzepaczką.
Wszystkie przygotowane wymieszaj w salaterce. Oprósz solą oraz pieprzem. Polej miodowym winegretem. Przemieszaj.Źródło: Tina