Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z tuńczykiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Składniki
Opłucz i osusz pół główki sałaty. Radicchio umyj, odetnij piętkę, podziel na pojedyncze listki. Małe salaterki wyłóż sałatą i radicchio.
Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem, przełóż do miski. Rzodkiewki oczyść, pokrój w półplasterki. Dodaj do tuńczyka. Strąk papryki umyj, pozbaw pestek. Miąższ pokrój w kosteczkę. Osącz i rozdrobnij oliwki oraz kapary. Obraną cebulę drobno poszatkuj. Przygotowane dodaj do tuńczyka.
Całość skrop oliwą oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem włóż do salaterek z sałatą.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety