Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z winogronami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 238
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 238
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
porcje. : około 20 minut, w tym smażenie ok. 5 minut. Cena dania: ok. 8,30 zł.
Liście sałaty umyj i osusz. Porwij na kawałki. Roszponkę opłucz, osusz. Obie sałaty połącz w salaterce.
Winogrona umyj i przekrój na połówki. Dodaj do mieszanki sałat. Skrop całość oliwą z oliwek.
Wątróbkę opłucz, oczyść, osusz, pokrój, usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Usmażoną dopraw solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni i całkiem ostudź.
Ostudzoną wątróbkę dodaj do sałatki, wymieszaj. Dodaj starty parmezan. Sałatkę dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i podaj.Źródło: Świat kobiety