Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z winogronami i selerem naciowym"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Ryż gotuję na sypko wg wskazówek na opakowaniu. Pozostawiam do ostygnięcia.
Pierś kurczaka płuczę, osuszam i oprószam ostrą papryką oraz solą, lekko nacieram olejem. Smażę mięso na patelni grillowej, powinno być przyrumienione. Gdy wystygnie, kroję je w paski.
Seler naciowy myję i tnę w cienkie półtalarki. Winogrona (po umyciu) kroję na pół, paprykę w małą kostkę. Wszystkie sałatki łączę z ryżem.
Mieszam sosu, delikatnie łączę go z sałatką. Ozdabiam liśćmi pietruszki.
45 min Porcja 240 kcal Koszt porcji 3,50 zł Przepis na 4 porcje.
Iwona Jakubowska ze Złotowa