Smaczny pomysł na "Sałatka ze szparagami i jajkiem"
Sałatka ze szparagami i jajkiem
Składniki
- mała cukinia
- 2 świeże ogórki
- pęczek zielonych szparagów
- 2 jajka
- pęczek rzodkiewek
- 10 dag orzechów piniowych
- kilka kwiatów stokrotki
- kilka kwiatów rumianku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki masła klarowanego
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki
- mała cukinia
- 2 świeże ogórki
- pęczek zielonych szparagów
- 2 jajka
- pęczek rzodkiewek
- 10 dag orzechów piniowych
- kilka kwiatów stokrotki
- kilka kwiatów rumianku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki masła klarowanego
- szczypta cukru
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Cukinie i ogórki pokrój wzdłuż na plastry, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Szparagi umyj, odetnij końcówki, gotuj we wrzątku ze szczyptą cukru. Jajka ugotuj na twardo. Rzodkiewki pokrój w plastry. Orzeszki upraż na suchej patelni.
Cukinie i ogórki usmaż na maśle. Na talerzu rozłóż cukinie z ogórkiem, szparagi, plastry rzodkiewki, jajka. Posyp orzeszkami, umytymi kwiatami i posiekaną natką pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 448

Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
Odsłon: 666386

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 168

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 762

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5851

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1013
Ostatnio komentowane przepisy
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 448

Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
Odsłon: 666386

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 168

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 762

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5851

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1013


Składniki
- mała cukinia
- 2 świeże ogórki
- pęczek zielonych szparagów
- 2 jajka
- pęczek rzodkiewek
- 10 dag orzechów piniowych
- kilka kwiatów stokrotki
- kilka kwiatów rumianku
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki masła klarowanego
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Cukinie i ogórki pokrój wzdłuż na plastry, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Szparagi umyj, odetnij końcówki, gotuj we wrzątku ze szczyptą cukru. Jajka ugotuj na twardo. Rzodkiewki pokrój w plastry. Orzeszki upraż na suchej patelni.
Cukinie i ogórki usmaż na maśle. Na talerzu rozłóż cukinie z ogórkiem, szparagi, plastry rzodkiewki, jajka. Posyp orzeszkami, umytymi kwiatami i posiekaną natką pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień