Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka ziemniaczana"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka. Ugotuj w mundurkach z dodatkiem soli (około 20 min). Odlej, ostudź, obierz, a następnie pokrój na kawałki.
Cebule obierz. Żółtą pokrój w kosteczkę, czerwoną w piórka. Wędzony boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na suchą rozgrzaną patelnię. Gdy zacznie wytapiać się z niego tłuszcz, dodaj posiekaną żółtą cebulę. Smaż razem na rumiano, przestudź. Dodaj do pokrojonych ziemniaków.
Wsyp piórka czerwonej cebuli oraz 2 łyżki posiekanej drobno natki. sałatki połącz ze śmietaną, majonezem i musztardą. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Ozdób natką.
porcje , czas ok. 35 min; porcja – 290 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety