Do góry

Desery Przepis na:

Sernik czarno-biały

Sernik czarno-biały

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1916

Dodano:

Odsłon: 961

Sernik czarno-biały na nadchodzące Święta polecam taki serniczek!
Reklama
Reklama
Sernik czarno-biały

Przygotowanie

  1. Ciasto:
    Z mąki, śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek, margaryny wyrabiamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Jedną część jasną i z kakao chłodzimy w lodówce.

  2. Ser:
    Ser mielimy dwa razy i ucieramy z cukrem, śmietaną, budyniem w proszku, mąką, proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy. Dzielimy na dwie części.

    Ułożenie: Ciasto jasne- ser- ciasto ciemne starte na tarce o dużych oczkach- ser- ciasto białe starte na tarce Pieczemy w 180-200 stopni do 60 minut w formie 25/36.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 grudnia 2017 Skoro sernik, to powiem tylko tyle: PYCHA xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń