Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik jabłkowo-makowy"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Mak zalej wrzątkiem. Masło utrzyj dodaj cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, na końcu ubite białka. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaj twaróg, kaszę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Podziel na dwie części. Jabłka zetrzyj na tarce. Mak osącz, dodaj do części masy i wymieszaj z jabłkami. Na spód wyłóż masę serową, na nią masę makowo- jabłkową. Piecz godzinę w temp. 180°C. Udekoruj jabłkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień