Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste. A przede wszystkim magiczne :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Składniki
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Kruszymy biszkopty.
Ser śmietankowy miksujemy z budyniem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Następnie dodajemy maliny i jagody - miksujemy. Na koniec wbijamy jajka. Chwilę miksujemy. Czekoladę siekamy na drobniutkie kawałeczki i mieszamy ze wszystkim.
Masę serową wylewamy na biszkopty.
Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika, pieczemy ok. godziny. Sernik powinien być wilgotny w środku, więc tu pomijamy metodę "suchego patyczka" :)
Kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i ekstraktem lub cukrem waniliowym. Polewę wylać na sernik i zapiekać jeszcze jakieś 10 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu wkładamy do lodówki. U mnie na całą noc :)