Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste. A przede wszystkim magiczne :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118714
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8667
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3170
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118714
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8667
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3170
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2502
Składniki
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Kruszymy biszkopty.
Ser śmietankowy miksujemy z budyniem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Następnie dodajemy maliny i jagody - miksujemy. Na koniec wbijamy jajka. Chwilę miksujemy. Czekoladę siekamy na drobniutkie kawałeczki i mieszamy ze wszystkim.
Masę serową wylewamy na biszkopty.
Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika, pieczemy ok. godziny. Sernik powinien być wilgotny w środku, więc tu pomijamy metodę "suchego patyczka" :)
Kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i ekstraktem lub cukrem waniliowym. Polewę wylać na sernik i zapiekać jeszcze jakieś 10 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu wkładamy do lodówki. U mnie na całą noc :)