Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1423
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36228
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1423
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36228
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Ciastka i orzechy zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko. Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce. Sernik. Jajka utrzeć z cukrem. Partiami dodać twaróg, budyń, masą kajmakową. Masę przelać na przygotowany spód. Piec w 180 C ok. 60. Polewa. Składniki podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając do uzyskania gładkiej masy. Lekko zmiksować i lekko przestudzić. Polać przestudzony sernik