Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7208
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1488
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 361
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36307
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7208
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1488
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 361
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36307
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Ciastka i orzechy zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko. Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce. Sernik. Jajka utrzeć z cukrem. Partiami dodać twaróg, budyń, masą kajmakową. Masę przelać na przygotowany spód. Piec w 180 C ok. 60. Polewa. Składniki podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając do uzyskania gładkiej masy. Lekko zmiksować i lekko przestudzić. Polać przestudzony sernik