Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4973
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 116
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1072
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4973
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 116
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1072
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Ciastka i orzechy zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko. Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce. Sernik. Jajka utrzeć z cukrem. Partiami dodać twaróg, budyń, masą kajmakową. Masę przelać na przygotowany spód. Piec w 180 C ok. 60. Polewa. Składniki podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając do uzyskania gładkiej masy. Lekko zmiksować i lekko przestudzić. Polać przestudzony sernik