Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 153
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 38
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 48
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 19
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 153
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 38
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 48
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 19
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Ciastka i orzechy zmiksować na kaszkę, pod koniec dolać mleko. Masę przełożyć do blaszki i lekko docisnąć, schłodzić w lodówce. Sernik. Jajka utrzeć z cukrem. Partiami dodać twaróg, budyń, masą kajmakową. Masę przelać na przygotowany spód. Piec w 180 C ok. 60. Polewa. Składniki podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając do uzyskania gładkiej masy. Lekko zmiksować i lekko przestudzić. Polać przestudzony sernik