Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik marmurek"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód tortownicy, ponakłuwaj gęsto widelcem i wstaw do piekarnika. Podpiekaj 12-15 min w temperaturze 180 st. Ostudź.
Ser zmiel trzykrotnie, zmiksuj razem ze śmietaną. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy razem z cukrem, utrzyj. Na koniec dodaj ubite na sztywno białka. Powstałą masę serową podziel na dwie części.
Do jednej części dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj starannie. Drugą część zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą.
Obydwie masy wlewaj na przemian na podpieczony spód, delikatnie przemieszaj widelcem. Formę wstaw do piekarnika. Piecz około 60 min w 160 st.
Czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety