Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na prosty sernik z małym nakładem pracy, na spodzie z herbatników maślanych. Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł z talerza.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, miska,
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożyć herbatnikami maślanymi. Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników. Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić. Po wystudzeniu oprószyć obficie cukrem pudrem.
Serniczek gotowy do podania.