Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały serniczek na święta wielkanocne.
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 24
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić, wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, posypać cukrem waniliowym i prażyć, aż lekko się rozpadną. Obydwie galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, wlać do gruszek i odstawić w chłodne miejsce do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać miód, twaróg, cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć biszkopty i wylać przygotowany twaróg, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Gdy ser stężeje wylać na górę ostygniętą galaretkę z gruszkami i ponownie wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować schłodzony placek. Ponownie wstawić do lodówki i podawać następnego dnia. SMACZNEGO.