Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik na zimno z mlekiem w proszku i musem brzoskwiniowym. Spróbujcie, bo jest pyszny.
Tortownica 24 cm
MASA SEROWA
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (max. 100 ml) i odstawić do napęcznienia. Gdy żelatyna pochłonie całą wodę, umieścić ją w kąpieli wodnej i poczekać aż ponownie się rozpuści, co jakiś czas mieszając.
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Można je delikatnie nasączyć herbatą.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Przełożyć do miseczki. Utrzeć samo masło, gdy będzie puszyste, cały czas miksując, dodać utarte żółtka z cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodawać łyżka po łyżce biały ser i miksować. Następnie wsypać mleko w proszku i znów zmiksować. Do ciepłej (ale nie gorącej) żelatyny dodać łyżkę masy serowej i dokładnie wymieszać. Nie może być żadnych grudek. Ponownie dodać trochę masy serowej i wymieszać. W ten sposób hartujemy żelatynę. Włączyć obroty miksera na najszybsze i wlać żelatynę. Całość chwilę miksować i następnie od razu przełożyć do tortownicy. Ciasto włożyć do lodówki.
MUS BRZOSKWINIOWY
Brzoskwinie obrać ze skórki. Aby skórka łatwo zeszła, należy polać owoce wrzątkiem. Usunąć pestki i brzoskwinie zblendować na gładki mus. Musu powinno być 400 ml. Jeśli jest mniej, należy dolać wodę, a jeśli więcej to odłożyć odpowiednią ilość. Mus zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę brzoskwiniową. Dokładnie wymieszać, aby się rozpuściła. Mus odstawić do ostygnięcia.
Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...
Odsłon: 3799
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 191
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 184
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 37
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 63
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 191
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 184
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 37
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 63
Składniki
MASA SEROWA Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (max. 100 ml) i odstawić do napęcznienia. Gdy żelatyna pochłonie całą wodę, umieścić ją w kąpieli wodnej i poczekać aż ponownie się rozpuści, co jakiś czas mieszając. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Można je delikatnie nasączyć herbatą. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Przełożyć do miseczki. Utrzeć samo masło, gdy będzie puszyste, cały czas miksując, dodać utarte żółtka z cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodawać łyżka po łyżce biały ser i miksować. Następnie wsypać mleko w proszku i znów zmiksować. Do ciepłej (ale nie gorącej) żelatyny dodać łyżkę masy serowej i dokładnie wymieszać. Nie może być żadnych grudek. Ponownie dodać trochę masy serowej i wymieszać. W ten sposób hartujemy żelatynę. Włączyć obroty miksera na najszybsze i wlać żelatynę. Całość chwilę miksować i następnie od razu przełożyć do tortownicy. Ciasto włożyć do lodówki.
MUS BRZOSKWINIOWY Brzoskwinie obrać ze skórki. Aby skórka łatwo zeszła, należy polać owoce wrzątkiem. Usunąć pestki i brzoskwinie zblendować na gładki mus. Musu powinno być 400 ml. Jeśli jest mniej, należy dolać wodę, a jeśli więcej to odłożyć odpowiednią ilość. Mus zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę brzoskwiniową. Dokładnie wymieszać, aby się rozpuściła. Mus odstawić do ostygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 44
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 46