Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny sernik na zimno z pucharku lub ze słoiczka deserowego. Polecam dla wielbicieli deserów. Na dnie pokruszone ciasteczka. Na nich warstwa pysznego serka, a całość polana pysznym musem truskawkowym. Palce lizać! Z podanej ilości składników wyszło mi 7 słoiczków o pojemności 300 ml
mikser/robot kuchenny, blender
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1139
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 89
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10545
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1139
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 89
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10545
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia
Umyte i wyszypułkowane truskawki miksujemy blenderem
Na dno pucharków/ słoiczków kruszymy 1-2 ciasteczka owsiane
Do miski robota kuchennego wlewamy śmietankę, dodajemy łyżeczkę cukru pudru i miksujemy do uzyskania puszystej masy, wówczas dodajemy serek mascarpone i serek homogenizowany i opcjonalnie śmietan-fix. Dalej miksujemy, początkowo na niskich obrotach, a gdy składniki się połączą na wyższych do całkowitego połączenia składników
Serek przekładamy do słoiczków /pucharków za pomocą łyżki lub za pomocą rękawa cukierniczego
Tężejącą galaretkę mieszamy z musem truskawkowym i wlewamy na wierz każdego słoiczka
Słoiczki wkładamy do lodówki do schłodzenia i zastygnięcia musu
Przed podaniem dowolnie ozdabiamy