Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto,można kombinować z różnymi owocami i galaretkami
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
W pierwszej kolejności rozpuścić galaretki/ 4 szt / w połowie wody w dwóch oddzielnych miskach po wystudzeniu dodać owoce. Blachę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić z 2 łyżkami zimnej wody/potrzebna będzie do śmietany kremówki. Ewentualnie można dodać śmietanfiksy
Galaretki odstawić do stężenia
Sery włożyć do miski, dodać śmietanę 18% , cukier do smaku, zmiksować,podzielić na 2 części
Do każdej dodać tężejącą galaretkę z owocami,jabłka starte ma tarce z dużymi oczkami
Na ciastka wylać połowę sera włożyć na kilka minut do lodówki. potem drugą część sera i do lodówki. Na koniec ubić śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru/spróbować czy dosyć słodkie / Wierzch ciasta posmarować śmietaną na to zetrzeć na tarce kilka kostek gorzkiej czekolady lub posypać wiórkami kokosowymi.włożyć na 2 godz do lodówki. SMACZNEGO.