Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortownica 24 cm, papier do pieczenia
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Składniki
Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić, utrzeć z roztopionym i wystudzonym masłem. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i leciutko wystudzić. Serek śmietankowy miksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami około 5 minut, aż masa zrobi się jednolita. Dodać mleko, ucierając, a na koniec jeszcze 1/3 lekko wystudzonej roztopionej gorzkiej czekolady i chwilę miksować.
Na spód z ciastek wyłożyć czekoladową masę, i przykryć ją białą masą i ciasto włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec 60 minut. Następnie ostudzić ciasto w uchylonym piekarniku i kiedy będzie całkowicie ostudzone wstawić na 12 godzin do lodówki.