Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 270 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 23 g
Herbatniki drobno kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, aby powstała w miarę gładka masa. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia.
Mandarynki obieramy i całkowicie usuwamy z cząstek białą skórkę. Granat przekrawamy na pół i wyjmujemy ziarna. Przekładamy je do miseczki.
Twaróg miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę, mieszamy. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.
Ciastem przygotowanym z herbatników i masła wykładamy spód blachy do tarty. Wykładamy na nie masę serowo-czekoladową. Wygładzamy wierzch, który dekorujemy mandarynkami oraz ziarnami granatu. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.Źródło: Rewia