Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik słodko-kwaśny"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
??Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj pozostałe , a następnie zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i wstaw na godzinę do lodówki.
Ser zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj na puch, dodając stopniowo ser biały, cukier, olejek, trzy żółtka i dwa białka.
Z pozostałych trzech białek ubij sztywną pianę. Delikatnie połącz ją drewnianą łyżką z masą serową.
Połową schłodzonego ciasta wylep dno natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy.
Nałóż połowę masy serowej, na niej umieść owoce i pokryj resztą masy. Wierzch posyp startym ciastem.
Przykryj sernik folią i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Gotowy posyp owocami.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax