Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. Sernik bardzo smaczny i szybko znika z talerza, a po za tym prosty w przygotowaniu.
wałek, woreczek foliowy, tortownica , mikser, garnek,
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Ciastka pokruszyć włożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na miał. Rozkruszone ciastka wymieszać z miękkim masłem, powstałą masą wylepić spód tortownicy, dobrze ugnieść. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec około 10 minut w 190 stopniach. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować , nie przerywając miksowania dodawać kremówkę i po jednym jajku. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, schłodzić. Do rozpuszczonej czekolady dodać 2 łyżki masy serowej, aby ją zahartować, następnie połączyć z resztą masy serowej i wymieszać , masę serową wyłożyć na podpieczony ciasteczko-wy spód. Piec 40 - 60 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Sernik schłodzić w lodówce około 2 - 3 godziny. Schłodzony sernik wyjąć, górę posmarować podgrzaną w gorącej wodzie masą kajmakową, (czyli go garnka z gorącą wodą wkładamy puszkę masy kajmakowe i podgrzewamy wtedy łatwo się rozsmaruje po wiechu sernika).