Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny. Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut. W tym czasie ubić białka z odrobiną soli. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.