Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11493
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 544
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10474
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11493
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 544
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10474
Składniki
Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny. Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut. W tym czasie ubić białka z odrobiną soli. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.