Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z mlekiem skondensowanym:

Sernik z mlekiem skondensowanym:

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 4230

Dodano:

Odsłon: 17123

Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada.

Składniki

  • 1 kg sera z wiaderka ( nie może zawierać cukru ani owoców)
  • szczypta soli
  • 6 dużych jajek (żółtka oddzielamy od białek)
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • sok i otarta skórka z wyparzonej cytryny
  • 100 ml śmietany 36%
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik z mlekiem skondensowanym:

Przygotowanie

  1. Do misy miksera włożyć żółtka, proszek budyniowy, ser i mleko skondensowane oraz sok i skórkę z otartej cytryny.
    Miksować na wolnych obrotach 10-12 minut.
    W tym czasie ubić białka z odrobiną soli.
    Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać łyżką ubitą pianę.
    Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 30 minut. Następnie zmniejszyć tem. do 150 stopni , sernik przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 40 minut.
    Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia.
    Zimny oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą i dowolnie udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń