Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z rodzynkami i truskawkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1913
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1913
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
na ciasto posiekać i szybko zagnieść. Wylepić nim tortownicę.
Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Wymieszać z mąką ziemniaczaną, pianą z białek i rodzynkami. Wyłożyć masę na ciasto. Piec godzinę w temp. 180oC.
Przygotować galaretkę. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem żelującym. Na serniku ułożyć połówki truskawek, zalać gęstniejącą galaretką, udekorować bitą śmietaną i ozdobami.
Przed wrzuceniem rodzynek do masy twarogowej warto je namoczyć i obtoczyć w mące. Dzięki temu nie opadną na spód. Dotyczy to też innych bakalii, jeśli ktoś woli je od rodzynek.Źródło: Twoje Imperium