Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: biszkopt: 1.Białka ubić na sztywno. 2.Stopniowo wsypać cukier. 3.Dodawać po jednym żółtku i po każdym dobrze zmiksować. 4.Małymi porcjami dodać przesianą wcześniej mąkę ale wmieszać ją na bardzo małych obrotach miksera lub ręcznie szpatułką. 5.Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6.Piec w temp. 160°C około 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
masa serowa: 1.Twaróg zemleć dwu, trzy krotnie. 2.Śmietanę ubić na sztywno i dodać część cukru pudru. 3.Do ubitej śmietany dodać twaróg, pastę waniliową, mleko w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę w kilku łyżkach wody. 4.W razie potrzeby dosłodzić masę cukrem pudrem. 5.Masę wylać na ostudzony biszkopt i wcisnąć w nią część pokrojonych truskawek. 6.Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. 7.Pozostałe truskawki przekroić na pół i układać na ciasto. 8.Polać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na ok.1-2 godziny.