Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik ze śliwkami na kruchym cieście"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Z mąki, 7 dag cukru, 1 jajka oraz zimnego masła szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, schładzaj 30 min. Śliwki umyj, usuń pestki. Kruche ciasto rozwałkuj, wylep dno tortownicy, posyp bułką tartą.
Pozostałe 6 jajek zmiksuj z resztą cukru i cukrem waniliowym, twarogiem, budyniem w proszku i śmietaną. Masę rozłóż na spodzie z ciasta. Tortownicę wstaw do piekarnika. Piecz 65 min w 180 st.
10 min przed końcem pieczenia rozłóż pokrojone śliwki. Upieczone ciasto pozostaw na 10 min przy otwartych drzwiczkach. Galaretkę rozpuść w pod- grzanym soku jabłkowym. Zalej owoce, odstaw do stężenia. Posyp prażonymi migdałami.
Czas ok. 90 min; porcja – 310 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety