Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy, który ma ponad 40 lat. Ciasteczka są mięciutkie, pulchne a do tego bardzo pyszne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Składniki
Ser zmielić przez maszynkę. Mąkę przesiać przez sitko z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko, śmietanę, jajka na koniec dodajemy ser.Wszystko dokładnie wyrobić, zawinąć w folię spożywczą, i odłożyć do lodówki na ok 20 minut aby ciasto odpoczęło. Stolnice obsypać mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Gotowe kładziemy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 10 minut. Przestudzić posypać cukrem pudrem.