Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smaczne ciasto serowo - makowe. Połączenie sera i maku bardzo fajnie się komponuje, ale również fajnie smakuje.
blaszka, mikser, miska,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulkę. Kulkę obwinąć folią, następnie włożyć do lodówki na 30 - 40 min. Ciasto wyjąć rozwałkować i wyłożyć ciastem blaszkę średniej wielkości. Na ciasto przełożyć mak, a następnie masę serową. Masa serowa; Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser z wiaderka, aromat cytrynowy i wymieszać. Białka ubić na sztywną masę, a następnie dodać do sera i ponownie wymieszać tak aby wszystkie składniki się połączyły. Masę serową przełożyć na mak. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny. Górę ciasta po wystudzeniu posmarować masą kajmakową. Udekorować wisienkami. Użyłam masy makowej gotowej, bo zalegała na półce. Podaję przepis na masę makowa; 1/2 kg, maku, sparzyć, zemleć 2 razy, utrzeć z 1 szkl. cukru pudru i 2 żółtkami, dodać kilka kropli aromatu waniliowego i 2 łyżki bułki tartej. Następnie połączyć z ubitą pianą z białek. Smacznego.