Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowy omlet z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kolorowe papryki i cukinię umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Umyj i podziel na mniejsze kawałki dymkę oraz fasolkę. Posiekaj cebulę (czerwoną) oraz 2 ząbki czosnku. Przesmaż na maśle. Dodaj pozostałe warzywa. Smaż 5 min. Dopraw solą i pieprzem.
Rozkłóć jajka ze startym parmezanem, solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Wlej 1/4 masy. Gdy omlet zacznie się ścinać, rozłóż część warzyw i pokrojonego sera z pleśnią. Ogrzewaj jeszcze chwilę. Zdejmij z patelni.
W ten sam sposób przygotuj 3 kolejne omlety. Każdy złóż na pół, posyp startym edamem przełóż do formy. Zapiekaj 5 min w 200 st.
Czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety