Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z rodzynkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 112
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 3 mm. Wymieszaj cynamon z cukrem, cukrem waniliowym i rodzynkami, i posyp tą mieszanką ciasto. Mocno zwiń je w roladę i pokrój w plastry o szerokości ok. dwóch centymetrów.
Rozłóż krążki na blasze, posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Kiedy się upieką, posmaruj rozgrzanym, ciekłym miodem.Źródło: TV14