Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu deser ze śliwkami. Podpieczone owoce z dodatkiem czekolady i pysznej rumianej kruszonki wprost rozpływają się w ustach. Jeśli jeszcze nie rozpocząłeś sezonu śliwkowego, zacznij od przygotowania tych owoców z kruszonką.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Składniki
Masło podziel na mniejsze części i za pomocą dłoni połącz z cukrem i mąką. Masę wyrabiaj do momentu, aż powstaną małe grudki.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się pestek. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Posyp czekoladą i kruszonką.
Całość zapiekaj przez 35-40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Śliwki powinny puścić sok, a kruszonka się zarumienić.