Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu deser ze śliwkami. Podpieczone owoce z dodatkiem czekolady i pysznej rumianej kruszonki wprost rozpływają się w ustach. Jeśli jeszcze nie rozpocząłeś sezonu śliwkowego, zacznij od przygotowania tych owoców z kruszonką.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4730
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102226
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4730
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102226
Składniki
Masło podziel na mniejsze części i za pomocą dłoni połącz z cukrem i mąką. Masę wyrabiaj do momentu, aż powstaną małe grudki.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się pestek. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Posyp czekoladą i kruszonką.
Całość zapiekaj przez 35-40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Śliwki powinny puścić sok, a kruszonka się zarumienić.