Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w przygotowaniu deser ze śliwkami. Podpieczone owoce z dodatkiem czekolady i pysznej rumianej kruszonki wprost rozpływają się w ustach. Jeśli jeszcze nie rozpocząłeś sezonu śliwkowego, zacznij od przygotowania tych owoców z kruszonką.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Składniki
Masło podziel na mniejsze części i za pomocą dłoni połącz z cukrem i mąką. Masę wyrabiaj do momentu, aż powstaną małe grudki.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się pestek. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Posyp czekoladą i kruszonką.
Całość zapiekaj przez 35-40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Śliwki powinny puścić sok, a kruszonka się zarumienić.