Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka pychotka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
55 min • Porcja ok. 530 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 14-16 porcji
Ciasto: zagniatam je z podanych składników. Rozwałkowuję na 2 placki równe 2 blaszkom do pieczenia. Nakłuwam widelcem. Smaruję dżemem, posypuję orzechami i rodzynkami, nakładam na to bezę (białka ubite z cukrem).
Piekę oba placki 30 min. w temp. 180°C. Studzę. Robię krem: na mleku z cukrem gotuję budyń. Studzę. Ucieram masło, dodaję budyń, Nutellę i kakao.
Przekładam placki kremem, polewam rozpuszczoną czekoladą.
<strong>Zofia Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Kobieta i życie